ΣΦΙΠ facebook ΣΦΙΠ twitter ΣΦΙΠ google+ ΣΦΙΠ youtube ΣΦΙΠ dailymotion

Οι παραπάνω δύο παράγραφοι της προχθεσινής επαίσχυντης πρότασης Συμεωνίδη-Αθανασιάδη, αποτελούν σαφές δείγμα της απροκάλυπτης μεθόδευσης που επιχειρείται εδώ και καιρό από την πλειοψηφία των μέσων του σκοταδισμού, τα οποία με τις ευλογίες των εντολέων τους, σκόπιμα και προς ίδιον όφελος, διαστρεβλώνουν το αληθές νόημα του νέου νομοθετικού πλαισίου, που ήδη άρχισε να τίθεται σε εφαρμογή από τον Αύγουστο του 2016.

Ας ξεκινήσουμε από την παράγραφο στο κόκκινο πλαίσιο.

Τι λέει λοιπόν η περσινή τροπολογία Κοντονή (Νόμος 4410/3.8.2016 Άρθρο 66 παρ. 4):

Το άρθρο 111 του ν. 2725/1999 αντικαθίσταται ως ακολούθως: 
2. Τη θέση της ομάδας της Α.Α.Ε. που υποβιβάζεται σε ερασιτεχνική κατηγορία καταλαμβάνει αυτοδικαίως το ιδρυτικό της αθλητικό σωματείο. Αν το ιδρυτικό αθλητικό σωματείο έχει περιέλθει σε αδράνεια ή έχει διαλυθεί, για την επαναλειτουργία του ή την επανασύστασή του, προς το σκοπό της υποκατάστασης από τη δική του ομάδα της ομάδας της υπό εκκαθάριση Α.Α.Ε., απαιτείται απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μελών του που ήταν εγγεγραμμένα κατά το χρόνο περιέλευσης σε αδράνεια ή διάλυσής του, μέσα σε ένα (1) μήνα από τον υποβιβασμό της Α.Α.Ε., με τα ποσοστά απαρτίας και πλειοψηφίας της παρ. 3 του άρθρου 64 του ν. 2725/1999 (Α΄ 121). Το αθλητικό σωματείο σε καμία περίπτωση δεν αναλαμβάνει τυχόν ενοχικές ή οποιεσδήποτε άλλες οικονομικές υποχρεώσεις της Α.Α.Ε. που τέθηκε σε εκκαθάριση.

Η παράγραφος στο κόκκινο πλαίσιο σκοπίμως παραλείφθηκε από τα μέσα που προωθούν, ηθελημένα ή μη, την διάλυση του ΣΦΚ. Μοναδικό (μάλλον) μέσο που ΔΕΝ την παρέλειψε το katerinisport.gr!

Πάμε τώρα στην έτερη παράγραφο της πρότασης, η οποία αφορά την τοποθέτηση του κ. Βασιλειάδη σχετικά με την δεύτερη ευκαιρία.

Ο Υφυπουργός αθλητισμού δήλωσε προ ημερών στον ΣΠΟΡ FM Πάτρας: «Πέρα από την συζήτηση η οποία θ' ανοίξει, μετά την ύπαρξη και εκλεγμένης διοίκησης της ομοσπονδίας στο ποδόσφαιρο, σχετικά με αυτό το θέμα, το οποίο είναι μείζον μετά από αυτά που έχουμε ζήσει. Η αθλητική ανώνυμη εταιρεία είναι μία sui generis (ιδιόρρυθμη) εταιρεία. Δηλαδή δεν μπορείς να δεις ξέχωρα την Ιστορία ενός σωματείου και να την δεις μόνο με οικονομικούς όρους. Προφανώς θα πρέπει να διασφαλίσεις το δημόσιο συμφέρον, προφανώς και πρέπει να διασφαλίσεις το δημόσιο χρήμα, ταυτόχρονα όμως θα πρέπει να βάλεις και κάποια κριτήρια, που δεν θα καταδικάζουνε, σε αιώνια αφάνεια, ιστορικά σωματεία. Πολύ σκληρά, πολύ αυστηρά, και γι αυτό τον λόγο είπαμε να μην αδικήσουμε αυτήν τη συζήτηση και να πάμε έναν δυο μήνες πίσω ως προς αυτό.»

Πού είδαν οι Συμεωνίδης και Αθανασιάδης να μιλά ο κ. Βασιλειάδης για δεύτερη ευκαιρία των χρεωμένων ΠΑΕ; Κι ενώ ο Υφυπουργός δήλωσε ξεκάθαρα ότι η δεύτερη ευκαιρία αφορά τα ιστορικά σωματεία όπως ο ΣΦΚ Πιερικός και «δεν θα καταδικάζονται σε αιώνια αφάνεια», την ίδια ώρα οι Συμεωνίδης, Αθανασιάδης και η παρέα τους επιχειρούν να τον αφανίσουν εδώ και τώρα!
Επίσης στην ίδια περσινή τροπολογία Κοντονή (Νόμος 4410/3.8.2016 Άρθρο 66 παρ. 4):
Το άρθρο 111 του ν. 2725/1999 αντικαθίσταται ως ακολούθως:
3. Σε περίπτωση που Α.Α.Ε. έχει τεθεί σε καθεστώς εκκαθάρισης, εξαιτίας υποβιβασμού της ομάδας της από την κατώτερη επαγγελματική κατηγορία του αθλήματος ή αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών κατηγοριών ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο, και την αμέσως επόμενη αγωνιστική περίοδο η ομάδα του Αθλητικού Σωματείου αποκτά δικαίωμα ανόδου ξανά σε επαγγελματική κατηγορία, τα μέλη του Σωματείου μπορούν να αποφασίσουν την αναβίωση της σε εκκαθάριση τελούσας Α.Α.Ε., εφόσον δεν έχει παρέλθει ένα (1) έτος από τη θέση της σε εκκαθάριση και μόνον εάν έχουν εξοφληθεί ολοσχερώς όλα τα χρέη της, όπως αυτό προκύπτει αποκλειστικά και μόνον με σχετική βεβαίωση ορκωτού ελεγκτή-λογιστή. Η απόφαση για την αναβίωση λαμβάνεται στη Γενική Συνέλευση των Σωματείου κατά τα οριζόμενα στην παρ. 3 του άρθρου 64 του ν. 2725/1999 (Α΄ 121).

Πληροφορούμε λοιπόν τον κόσμο που δεν το γνωρίζει, ενώ εσείς το γνωρίζετε και σκοπίμως το αποκρύπτετε, ότι η ΠΑΕ Πιερικός η οποία έχει ήδη τεθεί σε εκκαθάριση από 27/8/2015 «απεβίωσε» οριστικά, αφού έχει περάσει προ πολλού το (1) ένα έτος από την θέση της σε εκκαθάρηση και δεν πρόκειται ποτέ να αναβιώσει. Απλά επιβάλεται οι κάπου πενήντα επώνυμοι της Κατερίνης, οι οποίοι συμμετείχαν καθ' οιονδήποτε τρόπο σ΄αυτήν την ΠΑΕ ή την υποστήριξαν ανοικτά σ' εκείνες τις αξέχαστες συγκεντρώσεις της Εκάβης, να διευκολύνουν κι αυτοί με την σειρά τους, οικονομικά και όχι μόνο, τον κατά δήλωσή του μη δυνάμενο Κώστα Παπαδόπουλο, να περατώσει την ήδη καθυστερημένη εκκαθάριση.

Κατά τα λοιπά, μεταξύ διαφόρων άλλων φαιδρών, επιθυμείτε να πάρουμε απόφαση για την διάλυση του ΣΦΚ!

Φτου σας! Μη σας ματιάσουμε!

Copyright © 2009-2017 ΣΦΙΠ . Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.