ΣΦΙΠ facebook ΣΦΙΠ twitter ΣΦΙΠ google+ ΣΦΙΠ youtube ΣΦΙΠ dailymotion

sfipΤο ημερόγιο έγραφε Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009 όταν πραγματοποιήθηκε η Ιδρυτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας Πιερικού (Σ.Φ.Ι.Π.).
Εκείνη την ημέρα αποφασίσαμε έτσι απλά κι αθόρυβα την ίδρυση ενός συλλόγου που για πρώτη φορά στα ποδοσφαιρικά δεδομένα της Ελλάδας θα ασχολούνταν με την καταγραφή της ιστορίας μιας ομάδας, του Πιερικού μας. Ο ΣΦΙΠ γεννήθηκε μέσα από την αγνότητα, το μεράκι, την αγάπη μας για έναν τεράστιο, επαρχιακό σύλλογο, που το ένδοξο παρελθόν του θα ήταν άδικο, για όσους τίμησαν και μάτωσαν την φανέλα του, να μην διαδοθεί στην νεότερη γενιά.

Η συνάντηση των ιδρυτικών μελών του Συλλόγου έγινε το πρωί στα γραφεία του ΣΟΠ-Θύρα 5 στην οδό Τερζοπούλου. Εκεί εγκρίθηκε το καταστατικό και ακολούθως διορίσθηκε η προσωρινή διοικούσα επιτροπή, που την αποτελούσαν οι: Γιώργος Γιαμαλής, Νίκος Γκιμπής, Στέλιος Καραγεώργης, Γιώργος Κατσαβός, Γιώργος Λάλας, Δημήτρης Πάππας, Κώστας Σαρρής, Κώστας Σταλίκας και Γιάννης Τσαπουρνιώτης. Από τα πρώτα καθηκόντα της επιτροπής ήταν η μέριμνα για την υποβολή της αίτησης αναγνώρισης του ΣΦΙΠ στο Πρωτοδικείο Κατερίνης, συνοδευόμενης από το Καταστατικό και το Πρακτικό Ίδρυσης το οποίο υπογράφθηκε από τα 55 ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου. 

Μετά το πέρας των εργασιών της ιδρυτικής ΓΣ, ακολούθησαν το γεύμα και η μετάβαση μας στο γήπεδο του Πιερικού για τον αγώνα της 13ης αγωνιστικής με αντίπαλο την Καλαμάτα.


Το Καταστατικό εγκρίθηκε με την υπ' αριθμόν 39/2010 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κατερίνης, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 9218/3-5-2010 και καταχωρήθηκε στο βιβλίο αναγνωρισμένων σωματείων του Πρωτοδικείου Κατερίνης, με αριθμό καταχώρησης 10/12-5-2010.

Το έργο μας συνεχίζεται...

Από τον ΣΦΙΠ

sfip fek

Copyright © 2009-2020 ΣΦΙΠ. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.