ΣΦΙΠ facebook ΣΦΙΠ twitter ΣΦΙΠ google+ ΣΦΙΠ youtube ΣΦΙΠ dailymotion

Πέρασαν σχεδόν τριάντα χρόνια, (1983), από την τελευταία φορά που ο Πιερικός σημείωσε πέντε συνεχόμενες νίκες αγωνιζόμενος στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στατιστικό στοιχείο, (από την αστείρευτη πηγή του Σ.Φ.Ι.Π., του Προέδρου του Στέλιου Καραγεώργη), που έχει τη δική του, ιδιαίτερη σημασία στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει ο μεγάλος σύλλογος της Κατερίνης την τελευταία περίοδο.

Μια περίοδο στην οποία όλα τα σωματεία δοκιμάζονται από τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που δυσχεραίνουν ακόμη και την επιβίωση τους. Οι ομάδες βαδίζουν σε ένα τεντωμένο σχοινί, με λεπτές ισορροπίες και αβέβαιο μέλλον.
Σε μια Ελλάδα που δεν έχει ζήσει μεταπολιτευτικά ανάλογες καταστάσεις, ο Πιερικός σηκώνει κεφάλι και προσφέρει χαρά στους φιλάθλους του που είναι κι αυτοί δέσμιοι της τρόικας και αναζητούν μια δίοδο διαφυγής από τα ατέλειωτα προβλήματα της καθημερινότητας.
Ο Πιερικός στα τελευταία παιχνίδια καταφέρνει να συνδυάσει την ουσία με το θέαμα. Η ομάδα στους αγώνες που προηγήθηκαν θυμίζει κάτι από το παρελθόν και αυτό επιβάλλεται να τυγχάνει της καθολικής αναγνώρισης απ’ όλους όσους ασχολούνται με το ποδόσφαιρο στην Πιερία. Δεν είμαστε προπονητές, ούτε οι ειδικευμένοι αναλυτές του ποδοσφαίρου. Βλέπουμε όμως ότι η μπάλα πλέον κυκλοφορεί με ορθόδοξο τρόπο από τον τερματοφύλακα, στον αμυντικό, στον μέσο για να καταλήξει στον επιθετικό. Ακολουθεί δηλαδή τον κατάλληλο δρόμο για να φτάσει στην αντίπαλη εστία. Στον δρόμο αυτό η ομάδα φαίνεται ότι ρισκάρει, κι έτσι πρέπει να γίνεται, καθώς είναι οφθαλμοφανές ότι οι αμυντικοί δεν «ξεφορτώνονται» με ευκολία την μπάλα αλλά με διαρκή κυκλοφορία επιχειρούν να προωθήσουν το παιχνίδι της ομάδας.
Οι απαιτητικοί και ιδιόμορφοι φίλαθλοι της εξέδρας θα πρέπει να αντιληφθούν πως τίποτε δεν χτίζεται σε μια μέρα. Απαιτείται υπομονή, επιμονή και στήριξη. Αν επιθυμούμε να αγωνίζονται με την ομάδα του Πιερικού νεαροί ποδοσφαιριστές οφείλουμε να τους χειροκροτούμε πρώτα στις λανθασμένες ενέργειες, στις χαμηλές αποδόσεις για να αποκτήσουν θάρρος και αυτοπεποίθηση.
Στην Κατερίνη αυτή τη χρονιά, το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και το βόλεϊ του Πιερικού γράφουν Ιστορία. Οποιοδήποτε αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός ανθεί στην πόλη πρέπει να το υποστηρίξουμε. Οι υπεύθυνοι τοπικοί φορείς οφείλουν να αναλάβουν δράση, να γίνουν αρωγοί και ουσιαστικοί συμπαραστάτες στην ομάδα του Πιερικού.
Πιερικός και Κατερίνη, Κατερίνη και Πιερικός αποτελούν αλληλένδετα κομμάτια της ζωής μας. Ας το συνειδητοποιήσουμε όλοι και ας πράξουμε ανάλογα.

Γιάννης Τσαπουρνιώτης

 

15 Ιουνίου 1975: Ο Μεγάλος μας Πιερικός μαζί με τον Υπέροχο Λαό του πανηγυρίζει την άνοδό του στην Α' Εθνική. Επιστρέφει ξανά εκεί που ανήκει, στους μεγάλους δηλαδή του Ελληνικού ποδοσφαίρου!

Copyright © 2009-2022 ΣΦΙΠ. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.