ΣΦΙΠ facebook ΣΦΙΠ twitter ΣΦΙΠ google+ ΣΦΙΠ youtube ΣΦΙΠ dailymotion

Τον τελευταίο καιρό έρχονται στη μνήμη μου στιγμές από τον Πιερικό της περιόδου 1983-1984 και 1990-1991, χρονιές που η ομάδα μας πρωταγωνίστησε στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής και πέτυχε την άνοδο στην Α’ εθνική. Δεν είναι λίγοι αυτοί που κάνουν τις ίδιες σκέψεις μαζί μου. Δεν είναι λίγοι αυτοί που ονειρεύονται το μεγάλο Πιερικό του ένδοξου παρελθόντος. Τον Πιερικό που έκανε γνωστή την Κατερίνη στο πανελλήνιο, τον Πιερικό που συγκίνησε χιλιάδες κόσμου, τον Πιερικό που αποτέλεσε την καλύτερη επαρχιακή ομάδα της δεκαετίας του ’60 και μια από τις καλύτερες του ’70.
Η προσπάθεια που γίνεται στην ομάδα τη φετινή χρονιά και ειδικά με την επανέναρξη του πρωταθλήματος χρειάζεται στήριξη από το φίλαθλο κόσμο της Κατερίνης. Το ποδόσφαιρο στην Κατερίνη έζησε μεγάλες στιγμές και το φίλαθλο κοινό της είναι απαιτητικό. Δύσκολοι καιροί, δύσκολες οικονομικές συγκυρίες θα μας πουν κάποιοι.

 

Ο Πιερικός όμως πέρασε ακόμη πιο δύσκολες καταστάσεις στην προηγούμενη δεκαετία. Αναστήθηκε, στάθηκε όρθιος και βαδίζει μπροστά. Αυτό το δρόμο η διοίκηση, οι παίκτες και όλο το τημ δεν μπορούν να τον διαβούν μόνοι. Οι πιστοί φίλοι της ομάδας που χρόνια τώρα την ακολουθούν και τη στηρίζουν καλούν σε αφύπνιση την τεράστια μάζα των Κατερινιωτών , που παραμένουν αδρανείς γύρω από τα πεπραγμένα του συλλόγου.
Ο Πιερικός στα τελευταία παιχνίδια δήλωσε ΠΑΡΩΝ. Δεν γίναμε υπερομάδα. Φαίνεται όμως πως προσπαθούμε πλέον να παίξουμε ποδόσφαιρο, επιχειρούμε να αγγίξουμε την κορυφή μετά από πολλά χρόνια.
Η προσέγγιση της κορυφής μας χρειάζεται όλους, ενεργούς και όχι απαθείς στους καναπέδες του οχαδελφισμού και της μιζέριας.
Μπορεί για κάποιους να είναι δύσκολο να υποστηρίζουν τον Πιερικό στην σημερινή εποχή. Για εμάς τους ρομαντικούς είναι τιμή και περηφάνια.

Γιάννης Τσαπουρνιώτης

Copyright © 2009-2022 ΣΦΙΠ. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.