Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 2535

Λόγω της διαμονής μου σε άλλη πόλη κι όχι στην Κατερίνη, έμαθα τα περί της εκδήλωσης και ειδικότερα το κομμάτι που αναφερόταν στον Πιερικό, από τα ΜΜΕ της Κατερίνης (κυρίως τα του ηλεκτρονικού τύπου).

Έδωσα τα συγχαρητήριά μου για την εκδήλωση γενικά, αλλά και ειδικά για την παραδοχή και την ανάδειξη μέσω των εκδηλώσεων, ότι ο Πιερικός είναι ίσως ο κυριότερος εκπρόσωπος και εκφραστής της κουλτούρας της Κατερίνης.

Δίνω και πάλι δημόσια τα συγχαρητήριά μου στον Δήμο Κατερίνης και τον Πολιτιστικό Οργανισμό του για τις εκδηλώσεις των Αικατερινείων.

Θα ήθελα όμως να αποκατασταθεί μια αδικία. Τιμήθηκαν στην εκδήλωση τα 7 άτομα που φόρεσαν την φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος, εν όσω ήσαν παίκτες του Πιερικού. Τιμήθηκαν ακόμα οι 17 παίκτες που είχαν έστω και μια συμμετοχή την περίοδο 1962-63. Δύο τιμήσεις λοιπόν. Εκ παραδρομής πιστεύω,  έγιναν και δύο λάθη.

Στην πρώτη τίμηση δεν θα έπρεπε να είναι 7 τα άτομα, αλλά 8. Λείπει ο Γιώργος Κεφαλίδης. Το είχα αναρτήσει και παλαιότερα σαν πληροφορία, στο ιστολόγιο που διατηρούσαμε τότε, το παρουσιάζω και τώρα εδώ, αφού μετακομίσαμε. Παραθέτω απόκομμα της εφημερίδας "Αθλητική Ηχώ" (φύλλο 20/1/1964). Στην σύνθεση του Πιερικού φαίνεται καθαρά ότι συμμετέχουν με το Νο2 ο Κεφαλίδης και με το Νο11 ο Χριστοφορίδης. Λίγες μέρες πριν και λίγες μέρες μετά από αυτό το παιχνίδι που αναφέρω, η Εθνική είχε δώσει δύο παιχνίδια (παραθέτω τμήματα αρχείου της ΕΠΟ). Φαίνεται καθαρά ότι και οι δύο παίκτες μας συμμετείχαν στα δύα αυτά παιχνίδια της Εθνικής, και οι δύο παίκτες μας φορούσαν τα ίδια νούμερα στις φανέλες της Εθνικής (2 και 11), και οι δύο παίκτες μας είχαν 2 συμμετοχές συνολικά με την Εθνική, παίζοντας μάλιστα στα ίδια δύο παιχνίδια.

Τιμήθηκε όμως ο ένας από αυτούς, κι ο άλλος όχι... Βέβαια οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι είναι μικρό το λάθος, αφού κι η ΕΠΟ κάνει το ίδιο αναφέροντας στην φωτογραφία τον Κεφαλίδη ως παίκτη της ΑΕΚ. Το λάθος όμως δεν παύει να είναι λάθος, έστω κι αν είναι μικρό. Οφείλουμε να μεταδίδουμε σωστά την Ιστορία του Πιερικού κι εμείς σαν ΣΦΙΠ το προσπαθούμε... Οι παίκτες λοιπόν που φόρεσαν την φανέλα της Εθνικής ενώ φορούσαν και την του Πιερικού είναι 8 και δεν είναι 7.

Το δεύτερο λάθος είναι στην δεύτερη τίμηση. Την περίοδο 1962-63, πραγματικά είχαν έστω μια συμμετοχή στην ομάδα 17 παίκτες.

Μυστακίδης Νάκος 35
Σιδηρόπουλος Θόδωρος 35
Δρανδάκης Βαγγέλης 34
Κεφαλίδης Γιώργος 34
Φουλίδης Πόλυς 33
Ταξίδης Αλέκος 33
Πορτοκαλίδης Παράς 33
Χριστοφορίδης Γιαννάκος 31
Ορφανίδης Κώστας 30
Αμανατίδης Λάκης 29
Κιζίρογλου Θόδωρος 22
Θεοδωρίδης Χρήστος 18
Φελεκίδης Γιάννης 13
Μπίκας Κώστας 12
Αναστασιάδης Τάσος 10
Πουτσίκης Αδάμος 3
Καραφουλίδης Βαγγέλης 2

Αναλυτικά μπορείτε να δείτε και τις συμμετοχές παιχνίδι με παιχνίδι εδώ: Κάνοντας τον παραλληλισμό του ποιοι τιμήθηκαν και ποιοι είχαν συμμετοχές, βλέπουμε ότι δεν τιμήθηκαν οι Αδάμος Πουτσίκης και Γιάννης Φελεκίδης. Αντ' αυτών τιμήθηκαν οι Γιάννης Μαρινόπουλος και Χρήστος Τσίρος που ναι μεν ανήκαν στον Πιερικό, αλλά δεν είχαν επίσημη συμμετοχή την συγκεκριμένη περίοδο.

Καλό θα ήταν, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Κατερίνης, να τιμήσει έστω και εκ των υστέρων αυτά τα τρία πρόσωπα που εκ παραδρομής αγνοήθηκαν. Ή και να μην τα τιμήσει, τουλάχιστον να αναφερθεί επίσημα στα πραγματικά στοιχεία που παρέθεσα. Ποτέ δεν είναι αργά για την αποκατάσταση...