ΣΦΙΠ facebook ΣΦΙΠ twitter ΣΦΙΠ google+ ΣΦΙΠ youtube ΣΦΙΠ dailymotion

Tsapourniotis SFKΑν ήταν στην ζωή ο πιστός φίλος του Πιερικού, ο αείμνηστος Γιώργος Γκιάτας, είμαι βέβαιος πως θα με παρότρυνε, θα με παρακαλούσε γεμάτος αγωνία και πίκρα να γράψω κάτι για τα τεκταινόμενα της αγαπημένης του ομάδας.
«Γράψε κάτι βρε Γιαννάκο σε παρακαλώ. Ξέρω κι εσύ είσαι αηδιασμένος από όσα βλέπεις τα τελευταία χρόνια. Δεν ταιριάζει τίποτα με τον χαρακτήρα σου. Γράψε κάτι μήπως σε ακούσει κανείς κι αλλάξει ρότα το καράβι που αρμενίζει στραβά».

Πέρασαν σχεδόν τριάντα χρόνια, (1983), από την τελευταία φορά που ο Πιερικός σημείωσε πέντε συνεχόμενες νίκες αγωνιζόμενος στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στατιστικό στοιχείο, (από την αστείρευτη πηγή του Σ.Φ.Ι.Π., του Προέδρου του Στέλιου Καραγεώργη), που έχει τη δική του, ιδιαίτερη σημασία στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει ο μεγάλος σύλλογος της Κατερίνης την τελευταία περίοδο.

Τον τελευταίο καιρό έρχονται στη μνήμη μου στιγμές από τον Πιερικό της περιόδου 1983-1984 και 1990-1991, χρονιές που η ομάδα μας πρωταγωνίστησε στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής και πέτυχε την άνοδο στην Α’ εθνική. Δεν είναι λίγοι αυτοί που κάνουν τις ίδιες σκέψεις μαζί μου. Δεν είναι λίγοι αυτοί που ονειρεύονται το μεγάλο Πιερικό του ένδοξου παρελθόντος. Τον Πιερικό που έκανε γνωστή την Κατερίνη στο πανελλήνιο, τον Πιερικό που συγκίνησε χιλιάδες κόσμου, τον Πιερικό που αποτέλεσε την καλύτερη επαρχιακή ομάδα της δεκαετίας του ’60 και μια από τις καλύτερες του ’70.
Η προσπάθεια που γίνεται στην ομάδα τη φετινή χρονιά και ειδικά με την επανέναρξη του πρωταθλήματος χρειάζεται στήριξη από το φίλαθλο κόσμο της Κατερίνης. Το ποδόσφαιρο στην Κατερίνη έζησε μεγάλες στιγμές και το φίλαθλο κοινό της είναι απαιτητικό. Δύσκολοι καιροί, δύσκολες οικονομικές συγκυρίες θα μας πουν κάποιοι.

 

«Αυτή η ομάδα μου θυμίζει κάτι από τα παλιά…»,

«Είναι η ποιοτικότερη ομάδα των τελευταίων ετών…»,

«Αν δέσει ακόμη περισσότερο και γίνουν δυο, τρεις καλές προσθήκες θα δούμε καλύτερη μπάλα…»,

«Δεν γίναμε υπερομάδα αλλά φαίνεται ότι γίνεται δουλειά...»,

«Φτάνει πια η γκρίνια, φέτος βλέπουμε μπάλα…»,

«Αυτός είναι ΠΙΕΡΙΚΟΣ…».

Είναι λίγα από τα σχόλια που ακουστήκανε από τους φιλάθλους του Πιερικού μετά τον νικηφόρο αγώνα με την Βέροια. Και θα λέγαμε ότι αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα.

Copyright © 2009-2022 ΣΦΙΠ. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.